De beste interieuradviseurs in Limburg

Interieuradviseur Limburg

 

Als u op zoek bent naar inspiratie en uw designcarrière in gang wilt zetten, denk dan aan de perfecte interieurarchitect in Limburg. De noordoostelijke provincie heeft enkele van de meest noordelijke afdelingen voor architectuur en interieurontwerp in Nederland, en het heeft ook enkele van de beste universiteitsgebouwen en gerenommeerde kunstacademies. Geen wonder dus dat bouw- en designstudenten uit heel Europa naar Limburg trekken voor opleidingen over uiteenlopende praktijkprojecten. Er zijn genoeg leuke plekken om te leren over interieurontwerp – en misschien vind je er zelfs wel een baan of twee! Hier zijn onze favorieteinterieuradviseurs in Limburg.

Gino Komp uit Alblasserdam, Nederland

Gino Komp werd geboren in Arnhem, Nederland. Hij behaalde een master in architectuur en werkte daarna enkele jaren als ingenieur in Nederland. In zijn vrije tijd verdiepte hij zich in architectuur en stadsplanning en reisde hij de wereld rond om kennis te maken met verschillende bouwstijlen, inheemse volkeren en culturen. In 2004 publiceerde Komp samen met zijn partner Jan de Roover, hoogleraar aan de School voor Stedenbouw en Milieukunde van de Universiteit van Amsterdam, het boek "Amsterdam Architecture: The New Modern", waarin de architectuur van de stad uit de jaren dertig en veertig werd beschreven. Het boek kreeg lovende kritieken en blijft een van de klassieke boeken over het modernisme in de architectuur. Tijdens zijn periode als hoogleraar was Komp ook decaan van de afdeling architectuur aan de Universiteit van Amsterdam. Als een van de meest populaire ontwerpers in Nederland heeft Komp talrijke prijzen en onderscheidingen voor zijn werk ontvangen, en hij is ook geëerd met de Architectuurprijs. In 2004 ontving hij de Urban Renewal Prize voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid, en in 2014 ontving hij de "Greenest Man of All" award van de American Council for Hybrid Architecture voor zijn inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en de kwaliteit van leven in Nederland te verbeteren. Naast zijn werk als interieurontwerper is Komp ook een gepubliceerd auteur en is hij in meer dan tien talen vertaald.

Roxana Gancic uit Amsterdam, Nederland

Roxana Gancic is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ze studeerde architectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en ging daarna in de leer bij architect Gino Komp, waar ze in 2006 het predicaat leerling kreeg. In die tijd studeerde ze ook bij Vincent van Gogh, wiens werk Gancic zeer bewonderde. Na haar doctoraat in de architectuur in Amsterdam in 2011 werd Gancic een van de eerste vrouwelijke studenten van architect Piet Mondriaan, bij wie ze de rest van haar leven zou studeren. Ze studeerde ook bij andere beroemde tijdgenoten, waaronder Van Goghs goede vriend Gert-Jan Beke en Ingres' sarin. In 2014 ontving Gancic de "Greenest Man of All" prijs van de American Council for Hybrid Architecture voor haar inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en de kwaliteit van leven in Nederland te verbeteren.

Jeroen de Roover uit Almere, Nederland

Jeroen de Roover werd in 1954 in Almere geboren. Hij is een frequente gast op kunsttentoonstellingen en internationale kunsttentoonstellingen en staat ook bekend om zijn geschriften over design en architectuur. In feite zijn zijn boeken over architectuur en design bedoeld als inleidingen op het vakgebied. Jeroen spreekt ook vaak op kunstevenementen en is in meer dan tien talen vertaald. In 2004 was hij de winnaar van de "Greenest Man of All" award van de American Council for Hybrid Architecture voor zijn inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en de kwaliteit van leven in Nederland te verbeteren. In 2014 ontving hij de "Urban Renewal Prize for his efforts to promote sustainability and improve the quality of life in the Netherlands" voor zijn inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en de kwaliteit van leven in Nederland te verbeteren.

Jens Bockmüller uit Göteborg, Zweden

Jens Bockmüller is geboren in Oslo, Noorwegen, en heeft het grootste deel van zijn leven in Zweden gewoond. Naast zijn werk in architectuur en design is Bockmüller ook actief geweest op het gebied van marketing en media. In de jaren tachtig was hij manager op de marketingafdeling van een toonaangevend Zweeds bedrijf, waarna hij een baan aannam als redactieassistent bij een regionale krant. In 1990 werd Bockmüller benoemd tot hoofdredacteur van de krant Gustav Adelsbo, en hij bleef in die functie tot zijn dood in 2006. In zijn vrije tijd deed Bockmüller een paar pogingen om zijn eigen huis te ontwerpen, maar hij liet zich vooral inspireren door het werk van de Italiaanse architect Vincenzo Lettov, die Bockmüllers ontwerp voor zijn eigen huis in 1992 inspireerde. In feite inspireerde Lettov veel van Bockmüllers ontwerpen gedurende zijn carrière.