Hoe maak je het beste gebruik van een sfeerhaard om een ontspannende woonomgeving te creëren

Sfeerhaard kopen

De warmte van een wand- of plafondhaard is als nectar voor de zintuigen. Het subtiele aroma van brandend hout, het geknetter van brandhout, en het rustgevende gesis van ontsnappende lucht creëren een sfeer die zowel uitnodigend als natuurlijk is. Veel mensen bouwen intenioneel als open haarden in hun huis, omdat ze deze uitgebreid kunnen gebruiken om hun huis te verwarmen en de uitstoot van traditionele open haarden te verminderen. Het probleem ontstaat wanneer u meer dan één gezinslid heeft; kinderen, ouders of broers en zussen willen misschien allemaal op hetzelfde moment dezelfde ruimte gebruiken.

Zorg ervoor dat de ene persoon geen voorrang krijgt op de andere! Als uw woning meer dan één hoofdingang heeft, kunt u overwegen om een tweede zolderraam in te bouwen dat uitkomt in uw leefruimte, zodat iedereen er tegelijkertijd gebruik van kan maken. U zou zelfs een ouderslaapkamer kunnen creëren met een aangrenzende zitkamer voor elk gezinslid, zodat ze niet hoeven te vechten om ruimte op een bepaalde dag. Een aan de wand of het plafond gemonteerde haard biedt verschillende voordelen ten opzichte van een open haard. Ten eerste houdt hij de warmte waar u dat wilt en verwent hij alle anderen. Dit betekent dat u het uit het zicht en uit de oren kunt houden en comfortabel in uw eigen huis kunt zijn zonder bang te hoeven zijn dat u het zonder reden koud of warm krijgt.

Wat kun je als brandstof gebruiken?

De meeste haarden gebruiken hout als brandstof, maar u kunt ook kolen, houtskool, magnesium, staal, propaan, aardgas en meer gebruiken. Dit geeft u tal van keuzes als het gaat om de brandstofbron voor uw open haard. Brandstof kan een aanzienlijke invloed hebben op het uiterlijk en de sfeer van uw huis, dus het is belangrijk dat u goed rondkijkt om de juiste match te vinden voor uw stijl. U kunt ook een propaan haard gebruiken, maar het wordt aanbevolen dat u een gezonde afstand van ten minste 50 meter aanhoudt wanneer u deze in een huis gebruikt.

Hoe bouw je je eigen open haard

Als u handig bent met een hamer, een zaag en een paar zakken aanmaakhout, kunt u een open haard bouwen van cederhout, dennenhout, mahoniehout en andere geïmporteerde houtsoorten. Als u niet toevallig al deze materialen hebt liggen, kunt u ook dennenhout, cipressen, espen, cederhout, met olie ingewreven of ander hout voor buiten gebruiken om een open haard te maken. De meest gemaakte fout door beginnende openhaard bouwers is het gebruik van staal in plaats van ceder voor de openhaard omranding. De resulterende open haard zal niet alleen goedkoop en lelijk zijn, maar het zal ook een groot deel van het hout verbruiken dat u voor de bouw hebt gekocht. Als u besluit de haard af te breken en te vervangen door een stalen exemplaar, zult u een groot deel van het hout verspillen dat u hebt gekocht. Dus, terwijl ceder het meest gebruikte hout is in haarddecoratie, zijn er ook andere opties.

Hoe onderhoud je een open haard?

Als u een open haard binnenshuis bouwt en er zeker van wilt zijn dat deze goed werkt, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, hoewel de meeste open haarden zijn ontworpen om te worden gebruikt met aardgas, moet u ervoor zorgen dat de waakvlam brandt wanneer u het toestel gebruikt. Dit zal ervoor zorgen dat de kachel goed werkt en zal helpen om eventuele interne leidingen en buizen te beschermen tegen schade. Zorg ervoor dat de schoorsteen schoon en afgedekt is, zodat er geen rook in uw huis kan komen. En als u geen vuurplaats binnenshuis bouwt, veeg dan zo nu en dan de vloer van de haard om deze vrij te houden van aanslag.

De voordelen van aardgas.

Als aardgas om de een of andere reden niet mogelijk is, kan een van de andere opties die hierboven zijn genoemd, een goed alternatief zijn. U moet zich er echter van bewust zijn dat aardgas talrijke milieueffecten heeft, vooral wanneer het in een open haard binnenshuis brandt. Deze effecten omvatten de uitstoot van koolmonoxide, dat bijzonder schadelijk is voor mensen met hartaandoeningen en een hoog cholesterolgehalte. Bovendien is er, wanneer het koolmonoxideniveau in huis te hoog wordt, een verhoogd risico op sterfte. Om deze gevolgen te minimaliseren, is een van de beste dingen die u kunt doen het gebruik van een open haard die op aardgas werkt. Dit zal de hoeveelheid koolmonoxide en de hoeveelheid schadelijke stoffen die in de atmosfeer terechtkomen tot een minimum beperken. Als u nog een stap verder wilt gaan en een haard zonder brandstof wilt gebruiken, moet u weten dat deze nu niet alleen populair zijn, maar ook steeds vaker worden toegepast.

De voordelen van houtgestookte open haarden

Een van de meest voorkomende vragen die onze lezers stellen over het installeren van een open haard binnenshuis is “waarom”. Waarom in de eerste plaats een open haard gebruiken? Het korte antwoord is dat het haardvuur een onbetaalbare familietraditie is die zo veel mogelijk in stand moet worden gehouden. Of u nu besluit een tweede verdieping aan uw huis toe te voegen of een gezellige vuurplaats in uw voortuin te hebben, het hebben van een open haard is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw huis. Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een open haard binnenshuis: Houdt u warm als het buiten koud is. Vermindert de uitstoot van koolstof wanneer u hout verbrandt. Zorgt ervoor dat uw huis niet gaat ademen. Zorgt ervoor dat u niet in de kou buiten hoeft te zitten. Creëert een gezellige en natuurlijke ambiance. Houdt iedereen in het gezin gelukkig en comfortabel.

Het belang van privacy in een huis met een sfeerhaard

Een sfeerhaard is een prachtige aanwinst voor vrijwel elk huis. Maar wat als u meer dan één gezinslid hebt? Wat als je kinderen, tieners en zelfs een paar honden hebt? Wat als uw woonruimte heel ruim is? In deze situaties kan het lastig zijn om de haard zo te krijgen dat iedereen tegelijk comfortabel kan zitten. Of, wanneer één gezinslid klaar is met de haard, willen de anderen er misschien eerst gebruik van maken.

Sluiting

Het mooie van een binnenhaard is dat hij voor zoveel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. U kunt het gebruiken als een sociale ruimte waar u uw vrienden en familie spelletjes kunt laten spelen en kunt genieten van een knapperend vuur. U kunt het gebruiken als een werkruimte waar u tijd kunt doorbrengen met het werken aan projecten of het doen van uw belastingen. U kunt het zelfs gebruiken als een overdekte hangplek. Met zoveel gebruiksmogelijkheden voor een binnenhaard, zal het moeilijk zijn om hem ooit nog te willen gebruiken als je er eenmaal een hebt. Hetzelfde kan gezegd worden van een zolderraam – u zult er nooit meer op dezelfde manier naar kijken als u er eenmaal een in uw huis hebt.